• “Tütündən imtina et” mobil aplikasiyasının təqdimatına və Azərbaycanda tütünlə mübarizə qanunvericiliyinin təkmilləşdirilməsinə həsr olunmuş dəyirmi masa keçirildi
  • İSİM-də “Səhiyyə sistemində islahatların idarə edilməsi. Səhiyyə iqtisadiyyatı”mövzusu üzrə təlim təşkil olundu
  • Sübutlara Əsaslanan Tibbi Təlimatlar (Evidence-Based Medicine Guidelines) - www.ebmg.az portalının açılışı oldu
  • “Hemofiliyada multidissiplinar yanaşma” mövzusunda elmi-praktik seminar keçirildi
  • İSİM, REM və İtaliyanın Barometer Diabet Müşahidə Fondu arasında əməkdaşlıq haqqında sənəd imzalanıb
  • Astanada İlkin Səhiyyə Xidməti üzrə Qlobal Konfrans keçirildi
  • Sübutlara əsaslanan tibbi təlimatlar Azərbaycan dilinə tərcümə olunacaq
  • Davamlı Tibbi Təhsilin tətbiqi ilə bağlı maarifləndirici toplantı keçirildi
  • Körpələri ana südü ilə qidalandırmanın təbliğinə həsr olunmuş dəyirmi masa keçirildi
  • Azərbaycanda 1-7 oktyabr “Ana südü ilə qidalandırma” həftəsinin başlaması ilə bağlı brifinq keçirildi

XƏBƏRLƏR bütün xəbərlər

27 MAY 2016

Ümumdünya Sağlam Qidalanma Günü ilə bağlı İSİM-in əməkdaşları üçün maarifləndirmə tədbiri keçirildi (FOTO)

May ayının  26-da İctimai Səhiyyə və İslahatlar Mərkəzində əməkdaşlar üçün 29 may - “Ümumdünya Sağlam Qidalanma Günü”nə həsr olunmuş növbəti maarifləndirici görüş keçirildi.

Həkim-dietoloq Nərmin İsmayılova tərəfindən orqanizmin sağlamlığında məhz düzgün qidalanmanın vacib şərt olduğu vurğulandı və İSİM-in əməkdaşları ilə birgə söhbət əsasında müxtəlif  mövzularda: uşaqların qidalanmasında vacib məqamlar, qeyri-sağlam qidalar haqda, piylənmə və düzgün seçilmiş pəhriz, fiziki aktivliyin vacibliyi, 45 yaşdan yuxarı insanlar üçün qida normaları və s. müzakirə edildi.

Onu da qeyd edək ki, bu tədbirin keçirilməsində məqsəd "Azərbaycan Respublikasında qeyri-infeksion xəstəliklərlə mübarizəyə dair 2015-2020-ci illər üçün Strategiya"nın həyata keçirilməsi üzrə Azərbaycan Respublikası Səhiyyə Nazirliyinin fəaliyyət planının 9.2. bəndinə əsasən Qeyri-İnfeksion Xəstəliklərin risk faktorlarının (tütündən istifadə, spirtli içkilərdən sui-istifadə, qeyri-sağlam qidalanma, fiziki passivlik) azaldılması və qarşısının alınmasıdır.

Maraqlı şəkildə keçən bu görüş əsasən 3 istiqamət üzrə aparıldı: uşaqların qidalanması, estetik qidalanma (pəhriz və idman), 45yaşdan yuxarı insanlar üçün qidalanma normaları. Tədbirdə həmçinin əməkdaşlara yuxarıda sadalanan istiqamətlər üzrə qida rasionlarını təşkil etmək, gündəlik istifadə etdikləri yeməkləri müzakirə etmək, qeyri-sağlam qidanı sağlam qidadan seçmək imkanı verildi. Daha sonra həkim-dietoloqun müxtəlif xəstəliklərə meylli olan insanlar üçün məsləhətləri, tövsiyələri dinlənildi, hər bir əməkdaşı maraqlandıran suallar cavablandırıldı. 

Tədbirdə çəkilən şəkillərlə burada tanış olmaq olar.